Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

O NAMA

Firma Inter-com d.o.o. Zenica konstantno radi na unapređenju postojećih, kao i na uvođenju novih funkcionalnosti a sve u cilju većeg zadovoljstva klijenata i kupaca, te se tako početkom 2021 godine kreira prva internet trgovina “Alatni Centar” i ista je u vlasništvu firme Inter-com d.o.o.

Preduzeće „INTER-COM“ d.o.o osnovao je Safet Škaljić dpl.ecc. 2001 godine, u poslovnoj zoni Pečuj, sa sjedištem u Zenici. U početku preduzeće je zapošljavalo do osam uposlenika. Danas upošljavamo 65 uposlenika i svakim danom tragamo za novim kadrovima.

U početku je izgrađen objekat sa maloprodajom, manjim skladišnim prostorom i kancelarijama na spratu sa veleprodajom. Godine 2010, izgrađen je novi objekat do starog, na 3 etaže i velikim skladišnim prostorom za naše potrebe. Godine 2014, otvaramo građevinski sektor, kupujemo potrebna vozila, opremu i alat i zapošljavamo 20 radnika. Godine 2017, u novoj poslovnoj zoni Zenica 1, izgradili smo proizvodnu halu gdje 2019 godine pokrećemo proizvodnju pločastog namještaja. Godine 2019, zbog velike potražnje HTZ opreme, osnivač pokreće proizvodnju HTZ opreme u poslovnoj zgradi.

Od samog početka osnovne djelatnosti bile su jednostavne, nuditi kupcima najkvalitetnije proizvode po konkurentnim cijenama, potpomognuti vrhunskom profesionalnom uslugom i podrškom. Sada nakon 20 godina preduzeće je poraslo u veliku maloprodaju i veleprodaju alata i opreme.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu osnivača, kreirala se nova i uspješna strategija poslovanja i preduzeće INTER-COM d.o.o. Zenica postaje prestižno u oblasti Javnih nabavki u Bosni i Hercegovini. Godine 2017 do danas, pohvalno je reći da smo u samom vrhu komercijalnih preduzeća po dobijenim i uspješno isporučenim ugovorima za sve robe, a postali smo prepoznatljivi po asortimanu, kvaliteti cijenama i distribuciji roba na cijelom području BIH. Najveći dio prodajnog asortimana je iz uvoza od poznatih evropskih i svjetskih proizvođača.

Osnovna djelatnost firme jeste veleprodaja i maloprodaja roba pretežno za metalnu industriju , ali danas pored osnovne djelatnosti preduzeće nabavlja, isporučuje i servisira robe raznih djelatnost kao što su: Elektromaterijal, Vodomaterijal, Građevnski materijal, Higijensko-potrošni materijal, informatičku opremu, sisteme klimatizacije i grijanja i mnoge druge.

Preduzeće zapošljava visokoobrazovane kadrove svih specijalnosti i vrši djelatnost na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. Ovakav pristup biznisu povukao je mnoge proizvodne i trgovinske firme da u nama nađu sigurnog i pouzdanog partnera.