Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Brusne trake

Brusne trake su ključni alati za precizno brušenje i finiširanje različitih materijala u različitim industrijskim sektorima. Na alatnicentar.ba, ponosno nudimo širok spektar kvalitetnih brusnih traka različitih granulacija i veličina kako bismo zadovoljili različite potrebe naših industrijskih korisnika i entuzijasta hobista. Naša paleta proizvoda u kategoriji brusnih traka uključuje:

  • Brusne trake različitih granulacija i veličina: Ove brusne trake su dizajnirane da omoguće korisnicima da postignu visokokvalitetno brušenje uz minimalni napor. Sa širokim rasponom dimenzija, kvaliteta i granulacija, ove trake pružaju izuzetnu svestranost i prilagodljivost za različite operacije brušenja u industriji.

Brusne trake su idealne za korištenje kod različitih operacija brušenja, uključujući operacije sa slobodnom trakom, kontaktnom papučicom i s kontaktnom točkom. Koriste se kako na automatskim, tako i na ručnim brusilicama, pružajući izvanredne performanse i učinkovitost u različitim aplikacijama brušenja.

Podloge brusnih traka mogu biti od papira i platna, gdje je podloga od papira pogodna za brušenje drveta, dok se podloga od platna koristi za brušenje metala. Različite tvrdoće traka, poput J mekanih i fleksibilnih, X srednje tvrdih, te Y vrlo tvrdih i teških traka, omogućuju korisnicima da odaberu odgovarajuću traku prema specifičnim zahtjevima brušenja.

 

Nema više proizvoda.

Osim toga, brusne trake su opremljene različitim vrstama abrazivnog zrna kao što su aluminij oksid, cirkonij oksid, silicijum karbid i keramički aluminij oksid. Ove različite vrste abrazivnih zrna omogućuju korisnicima da postignu željenu teksturu i finiš na različitim materijalima, uključujući mekano i tvrdo drvo, lak, furnir, inox, čelik, aluminij i druge metale.

Brusne trake se često koriste u metalnoj i drvnoj industriji, pružajući izvanredne rezultate i učinkovitost pri različitim operacijama brušenja i finiširanja. Na alatnicentar.ba, možete pronaći širok spektar kvalitetnih brusnih traka koje će vam pomoći da postignete visokokvalitetnu završnu obradu i teksturu na različitim materijalima. Posjetite našu stranicu i odaberite savršene brusne trake za svoje specifične potrebe brušenja i finiširanja u vašim projektima.